tisdag

Publicerad 2013-09-25 04:40:20 i Allmänt,

Är fett trött och hungrig just nu sitter å väntar i kontoret för ja ska byta forestry till typing för det är lätt och man får inga läxor. Sen ska jag hem och äta nåt sen tillbaks till skolan flr att blrja crosscountry har inte sprungit nått direkt för det har varit massa krångel. Det känns som det är försent men ska ändå börja idag. Måste träna. Vardagarna är ganska tråkig är alltid trött åhungrig på eftermiddagarna å orkar typ inte jobba. Det va en kille å väntade här brevid mig nyss och pratade med mig å fråga massa frågor men ja orka inte ens fråga nått tillbaka. borde ha frågat å pratat mer men men. Måste nog börja ta med mig fler äpplen. Jag tar med mig macka till lunch nu. För vja åkte med renee och handla i värsta hälsoaffären å köpte jätte mycket nyttig mat, äntligen. 
förra helgen va väldig kul för vi va först pp fotballgame sen på dansen efter.  På lördan åt vi lunch med justin (som är en tjej) min å alice kontaktperson. Hon va jätte snäll och en bra kontaktperson nästa gång vi ses ska vi gå till portland zoo.  
Efter det så shoppade ja och alice. På söndan va vi bara hemma och kolla how i met your mother å på kvällen följde med nama  (mormorn) till bowlinghallen för dom bowlar varje söndag. Kanske borde säga att jag sov hos dom hela helgen. Det gjorde jag också den här helgen. Men alice va sjuk så vi va bara inne på lördagen, men det regnade ändå så de va bara mysigt. Jag gillar alice mycket, vi är väldigt lika på flera sätt. På söndagen va vi med morfarn (papa, som han kallas) på en civilwar sak. Det är folk som har gjort så det såg ut som det gjorde under the civil war. Och dom var i tält och hade gamla kläder. Sen hade dom en battle. Där dom krigde lite det va rätt häftigt för det såg väldigt värkligt ut. Dom hade gevär och katapulter och hästar. Skolan går rätt bra. Jag bytte som sagt till dataklassen villket är skönt. Då behö er ja inte anstränga mig så mycket. Engelskan var svår i forestry för det va typ bara ord jag inte förstod. Sen är det svårt i history. Man läser typ mest och jag tycker det är svårt att läsa sånna papper på historian i sveriga, så ja jag fattar inte så mycket. Och jag trodde jag kunde byta den, och har därför i te ansträngt mig något. Men det kunde jag inte  fick ja reda nu, för det finns inga andra klasser.. upps hehe. Sen går det bra att peata speciellt när jag känner mig bekväm. Om jag pratar med nån ja inte känner kanske jag pratar lite dåligt och glömmer ord.
Fick pausa i skrivandet.  Nu har jag haft crosscountry de va fett jobbigt men jag sprang ändå hela rundan som dom gjorde. Sen sprang dom 100 m längder. Men jag ska trappa upp, kan inte köra allt på engång. Imorn kl 1 är det nån slags tävling som dom ska springa,som jag ska följa med på, men i te behöver springa men va med på uppvärmningen å styrka. Så jag kammer hem på kvälle typ 8-9. På lördag ska jag följa med Rachael å några fler på en konsert, en liten på nån bar typ(typ som när vi gick på ed sheeran, mamma) med nån brittisk sångare. Nu ska jag gå ner å ta nått att äta till middag. Hej då! :) å glömde säga att det är fett coolt för fler scener från twilight är inspelade här i estacada. I en resturang vi ska besöka senare, i skogen och i vår skola fast i byggnaden för middleschool. Nu får ni massa bilder. Bye bye!

First day of cross country!

Publicerad 2013-09-10 03:30:00 i Allmänt,

Idag, måndag, har jag haft min första cross country träning. Det börjar kl 3 på eftermiddagen.  Alla verkade jätte snälla och presenterade sig  för mig å så. 
Vi började med uppvärmning i brottar huset.  Det var riktigt tufft för att va uppvärmning tycker jag. Vi gjorde lite vanlig uppvärmnings övningar i typ 20 min. Sen körde vi styrka lite i ben och mycket i magen! Jag var redan svettig och helt röd när vi va klara, haha. Alla sa till mig att det här inte va någon bra dag för mig att börja eftersom dom skulle springa extra långt. En killa fråga mig om ja va excited, ja sa typ ja kind of.   Han bara skratta och bara, dont be! 
Men sen började vi springa iallafall och jag klarade hela!..... uppvärmningen. Så jag sa till coachen att jag inte orkade mer och kan börja springa i steg för steg å springa mer nästa gång. Han va förstående och sa att jag kunde springa med en tjej som hade ont nån stans. Det va rätt pinsamt för alla sa typ "good job Ella" sen kom en kille och sa samma sak trodde jag. Men han sa "whats up", å ja bara "thank you!" För ja kom på sen att han inte sa det, så det va lite pinsamt,men men. Sen  jogga vi  lite i skogen. Hon jogga såklart mer än mig. Men jag han strecha längre. Jag är iallafall vigast. Det va nåra iallafall lite imponerade över :p sen skulle dom träna styrke träning inne hos brottarna och sen simma. Men coachen sa att det räkte för mig idag om jag ville. Och tydligen äter dom middag hos en ur laget(olika varje gång) varje måndag. Så der ska jag va med på nästa måndag och alla andra. Så det är kul :). 
Snart ska jag göra swedish pancakes till oss. 
Jag borde kanske börja skriva på engelska för att inte gå ur engelska hela tiden. Jag borde nog sluta så mycket på håkan också. :/  men jag skriver nog på engelska när jag blivit lite bättre, så ni inte skrattar åt mig  :p 
Ni fick lite blandade bilder eftersom jag inte har tagit nåt på estacada än.
 

tredje inlägget

Publicerad 2013-09-07 04:25:53 i Allmänt,

Nu har jag gått i skolan i tre dar. Dom klasser jag tar är us history, creative writing, adv algebra, painting, psychology, engelska, forestry technology.
I us history har vi inte börjat på riktigt än. Vi har gjort lite lyssna övningar å sånt. I Creative writing har vi redan haft en inlämnings uppgift. Man skulle skriva om skrivar minnen typ. Adv algebra har jag bara haft en klass. För jag hade den svårare klassen förut, vet inte varför jag fick den, men den va iallafall för svår. Alla va typ genier, lärarren behövde  knappt skriva klart innan alla hade lärt sig det. Så jag bytte igår. Tror den här passar bättre. 
Painting har jag också bara haft en lektion. För jag va tvungen att byta från drawing för att det skulle gå ihop när jag bytte matte klass. Jag gillade drawing för det va lite folk å man kunde bara sitta rita lite å lyssna på musik. Tror painting är lite mer ansträngande, men jag gillar egentligen mer att måla så det är bra. Fast jag började på en skiss i andra klassen som jag trpr kunde blivit fin. Men jag kanske kan använfa den här på nått sätt. Sen har jag psykologi där jag har crosscountry coachen som lärare. Han pratar väldigt mycket, berättar psykologi historier typ. Där jag slutar lyssna ibland och inte förstår allt heller.
Sen har jag engelska där vi har börjat läsa och ska skriva loggar. Jag ska läsa a walk to remember. Forestry tech klassen är om skog typ. Den är jätte konstig oxh svår för vi skulle skriva ner när andra berätta saker å der va bara massa svåra ord. Här sitter jag brevid en kille som har en stor del av hans släkr kommer från sverige. Hans morfar kunde svenska hans mamma förstod svenska. Han är snäll iallafall.
jag har alltid nån å prata med ialla klasser. Rachael å jag har två samma klasser. Jag har psykologi med alice. I painting är det inga seniors tror jag men prata med nån tjej därifrån idag ialla fall som va snäll. I engelskan är det nästan bara juniors. Där sitter jag brevid Rachaels kompis, vi pratar lite. Sen är det en annan tjej som ja pratar med också. Alla är väldigt snälla och öppna asså i alla klasser så det är bra :) 
Vi äter inte lunch från skolan för den är tydligen jätte dålig. Första dan köpte vi (jag rachel alice) bagel i en tjosk utanför. Sen anfra dan åt jag ingen lunch,  idag fick jag än jätte söy granola bar av Rachael.  Men jag får nog börja ta med mig lunch för vi har ju inte gått å köpt nått som jag trpdde vi skulle göra. Vi sitter och äter i rummet med en sen å där dom har kör å sånt.
maten vi äter här hemma verkar inte så bra. Igår köpte jag och renee en burrito. Rachael va på bio med nån kille. I tisdags åt vi typ nån slags makaroni gwgga med nån ost grej. Bara blanda i vatten så va den klar. Å dom kallar det hemlagat. Jag åt havregrynsgröt till mellis idag och till och med den är det massa socker i. Blä. Fast jag ska intw säga nått för jag har tryckt i mig massa godis. Men antaglihen för jag inte ätit tillräckligt för det inte blivit så. Och man vill inte äta så mycket av sån dålig mat :p
På eftermiddagarna har jag typ suttit i mitt rum med mobilen eller kollat på tv med renee eller Rachael. Men det är lite tråkigt för det är det ända renee gör. Och det är det ända rachel gör när hon kommer hem och sitta med sin mobil. Nu skulle hon nån stans, vet inte var. Men det är lite tråkigt för det är inte så att hon frågar om ja vill göra nåt eller börjar prata med mig om nått m.m. fast jag frågar henne saker å så ibland tycker jag. Så jag vet inte riktigt hur vi ska bli bra vänner. 
Ja får se hur det blir. Om ni undrar varför jag har skrivit så slarvigt och stavat konstigt är det för jag bloggar från min mobil. För jag glömde min sladd till datorn på hotellet i new york. Och har inte köpt en ny än. 
Ver inte riktigt hur man ska avsluta inlägg men
Hej då :)

tredje inlägget

Publicerad 2013-09-07 04:25:51 i Allmänt,

Nu har jag gått i skolan i tre dar. Dom klasser jag tar är us history, creative writing, adv algebra, painting, psychology, engelska, forestry technology.
I us history har vi inte börjat på riktigt än. Vi har gjort lite lyssna övningar å sånt. I Creative writing har vi redan haft en inlämnings uppgift. Man skulle skriva om skrivar minnen typ. Adv algebra har jag bara haft en klass. För jag hade den svårare klassen förut, vet inte varför jag fick den, men den va iallafall för svår. Alla va typ genier, lärarren behövde  knappt skriva klart innan alla hade lärt sig det. Så jag bytte igår. Tror den här passar bättre. 
Painting har jag också bara haft en lektion. För jag va tvungen att byta från drawing för att det skulle gå ihop när jag bytte matte klass. Jag gillade drawing för det va lite folk å man kunde bara sitta rita lite å lyssna på musik. Tror painting är lite mer ansträngande, men jag gillar egentligen mer att måla så det är bra. Fast jag började på en skiss i andra klassen som jag trpr kunde blivit fin. Men jag kanske kan använfa den här på nått sätt. Sen har jag psykologi där jag har crosscountry coachen som lärare. Han pratar väldigt mycket, berättar psykologi historier typ. Där jag slutar lyssna ibland och inte förstår allt heller.
Sen har jag engelska där vi har börjat läsa och ska skriva loggar. Jag ska läsa a walk to remember. Forestry tech klassen är om skog typ. Den är jätte konstig oxh svår för vi skulle skriva ner när andra berätta saker å der va bara massa svåra ord. Här sitter jag brevid en kille som har en stor del av hans släkr kommer från sverige. Hans morfar kunde svenska hans mamma förstod svenska. Han är snäll iallafall.
jag har alltid nån å prata med ialla klasser. Rachael å jag har två samma klasser. Jag har psykologi med alice. I painting är det inga seniors tror jag men prata med nån tjej därifrån idag ialla fall som va snäll. I engelskan är det nästan bara juniors. Där sitter jag brevid Rachaels kompis, vi pratar lite. Sen är det en annan tjej som ja pratar med också. Alla är väldigt snälla och öppna asså i alla klasser så det är bra :) 
Vi äter inte lunch från skolan för den är tydligen jätte dålig. Första dan köpte vi (jag rachel alice) bagel i en tjosk utanför. Sen anfra dan åt jag ingen lunch,  idag fick jag än jätte söy granola bar av Rachael.  Men jag får nog börja ta med mig lunch för vi har ju inte gått å köpt nått som jag trpdde vi skulle göra. Vi sitter och äter i rummet med en sen å där dom har kör å sånt.
maten vi äter här hemma verkar inte så bra. Igår köpte jag och renee en burrito. Rachael va på bio med nån kille. I tisdags åt vi typ nån slags makaroni gwgga med nån ost grej. Bara blanda i vatten så va den klar. Å dom kallar det hemlagat. Jag åt havregrynsgröt till mellis idag och till och med den är det massa socker i. Blä. Fast jag ska intw säga nått för jag har tryckt i mig massa godis. Men antaglihen för jag inte ätit tillräckligt för det inte blivit så. Och man vill inte äta så mycket av sån dålig mat :p
På eftermiddagarna har jag typ suttit i mitt rum med mobilen eller kollat på tv med renee eller Rachael. Men det är lite tråkigt för det är det ända renee gör. Och det är det ända rachel gör när hon kommer hem och sitta med sin mobil. Nu skulle hon nån stans, vet inte var. Men det är lite tråkigt för det är inte så att hon frågar om ja vill göra nåt eller börjar prata med mig om nått m.m. fast jag frågar henne saker å så ibland tycker jag. Så jag vet inte riktigt hur vi ska bli bra vänner. 
Ja får se hur det blir. Om ni undrar varför jag har skrivit så slarvigt och stavat konstigt är det för jag bloggar från min mobil. För jag glömde min sladd till datorn på hotellet i new york. Och har inte köpt en ny än. 
Ver inte riktigt hur man ska avsluta inlägg men
Hej då :)

Framme i huser

Publicerad 2013-09-04 05:04:01 i Allmänt,

Nu är jag i huser jag ska bo och fått mitt rum. Det är stort och garderoben är ett eget litet  rum. Jag ska få inreda rumer hur jag vill. Nacldelarna med huset är att jag tror mamman röker inne i sitt rum för det stinker ibland. Oxh i källaren stinker det! För der är bajs på golvet för detas söta hund har en hund lucka där och dom går inte ut med den. Den har bara en liten inhängnad utanför. Och där finns massa soffpr å tv och mamman sa att vi kan hänga där med kompisar och kolla tv. Ush det vill jag inte. Hon säge att hon är ganska av slappnad typ, det är hon der är rätt stökigt å så men hon är snäll. 
Idag har jag varit på skolan och valt klasser. Jag fick imte riktigt alla jag ville och jag fick nåra konstiga på andra säsongen som typ mecka med bilar. Men det kommer dom kanske kunna ändra till nästa säsong.  Så jag ska alltså inte ha det nu. Vad jag fick va rita, psykologi, den svåra matten, engelska 11, det är inte den svåraste som är 12, så det kommer väll antagligen va juniors i den. Jag är senior föresten. Sen fick jag nån som man går ut och kollar på träd typ, Rachael har den, så det är bra iallafall. Psykologi har jag med alice också. 
Sen var det nån mer ja inte kommer ihåg.
Nästa säsong kommer jag ha en klass där jag går till middleschool och hjälper lärare där, med klasser från dagis till 6an. Rektorn rekommenderade den.  Jag tveka lite först eftersom jag inte tror att jag är tillräckligt bra på engelska för att typ lära ut, men han sa att dom gillar att exchangestudent kommer dit, och kanske pratar lite om sitt land å så. 
Det verkar va en väldigt bra skola. Alla lärare är känner alla elever och pratar med dom som kompisar nästan. Villket det aldrig skulle va på en stor skola. Vi träffade nåra elever där också alla verkar jätte snälla. Och jag träffa en som va med i crosscountry, hon sa att hon brukade jogga långt bak å inte hänga med alla andra :p och att man kan få göra litte annat om man inte är i tillräckligt bra form än. Så det är skönt. Dom kommer ju säkert springa 1 mil ibland. I pe klassen så springer dom 1 mil varje vecka. Jag ska va med i cross country om ni inte förstod det. Jag träffa coachen också lite snabbt. Jag ska börja på måndag. Så imorn börjar jag skolan iallafall. Får se hur der går. Är nervös inför det nu också haha. Men alla är snälla och jag går dit med Rachael äter lunch med henne och alice. 

En dag hos familjen

Publicerad 2013-09-01 03:11:00 i Allmänt,

Just nu ligger jag och lyssnar på Håkan Hellström med alice (den italienska tjejen) på hennes rum. Jag kom igår på eftermiddagen där morfarn, Rachael och hennes kompis mötte mig med en fin skyllt. Han inte riktigt prata nåt med Rachael innan dom åkte till sin konsert. Sen väntade jag i 2 timmar med morfarn på alice. Han berättade att han har varit militär, Policeofficer och ingenjör haha, han hade ritat alla bygnader som låg brevid flygplatsen, typ där man har flygplan å sånt. Han röker pipa, har en jätte fin gammal bil från 30 talet. Han har ett hemligt rum bakom en bokhylla som han visade oss sen, där han har typ 20 gevärer och 20 pistoler. Som jag ska få sjuta med haha. Han gillar skytte och att jaga. Och han hatar Obama. :p 
 
Idag var vi och handlade mat, skolsaker, balsam m.m. i en stor affär med allt möjligt. Sen åt jag och alice Tomat med tonfisk. Hon gillar också nyttigmat, villket är väldigt skönt :) vi köpte massa grönsaker idag. hon är också rädd för att bli fet här haha    
Hon ska börja på vollyboll som hon tränat ett hår, fast hon inte ens gillar det haha.
Imorn kommer min värdmamma och värdmormor hem. Och då ska väll jag umgås mer med Rachael också. Hon kanske kommer hit ikväll jag vet inte. Hon har nämligen varit på nått zoo idag som hon bestämt sen länge. På måndag ska vi åka och registrera mig på skolan. 
 Det var allt jag hade å berätta nu. Hejdå!  Ni får mer bilder nästa gång
 

Om

Min profilbild

Hej, jag heter Ella och kommer vara utbytesstudent i Oregon Estacada 2013- 2014. Här kommer jag skriva om min resa :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela