Måndag

Publicerad 2013-11-26 05:38:44 i Allmänt,

Hej! Tänkte göra ett kort inlägg eftersom det va så länge sen. Jag har mest fokuserat på plugget sen sist. Har legat lite efter, eftersom vi har rätt mycket plugg. Men nu ligger jag bra till iallafall.
I fredagskväll var jag, Alice Rachael och Tyler (kompis till rachael) och såg en musikal i skolan, som var rätt bra faktist. "Bye Bye birdie" hette den.  Jag och alice fundera på att ta drama class tillsamans till nästa semester :)
Sen har jag varit hos alice typ hela helgen, vi har mest pluggat och gjort massa läxor. På söndag kvällen skypade vi med Chase framm till klockan halv två. Så jag var rätt trött dan efter (idag). Chase är en kompis från skolan. Han är verkligen så himla rolig. Man blir alltid så glad av att prata med honom. Det skulle verkligen va mycket tråkigare utan honom här.
En annan utbytes student sa till mig idag att han har varit i san francisco i helgen med organisationen, och han har ASSE, precis som jag och Alice! Han hade träffat killen jag flög till portland med.
Jag frågade hur han fick reda på den resan och han sa att dom kontaktade honom om det. Antagligen hans kontaktpersson. Blir så himla sur, varken jag eller alice har fått reda på resor dom gör! (Det var bara 3 dar, så skulle ändå inte va dyrt). Och nästa resa dom gör är till seattle. Ska prata med justin om det!
Imorgon iallafall får vi thanksgivingbreak. Och på torsdag är det thanksgiving, ser verkligen framm emot all mat och pumpkinpie! På onsdag ska vi åka till the mal. Jag måste skriva ner mer specefikt vad jag önskar mig i julklapp (för dom tjatar om att jag ska ge dom min önskelista på exact allt jag önskar mig). Och så måste jag gå till frisören!! Mitt hår är så slitet nu. Och så ska jag köpa ett bra shampo och balsam, eftersom mitt kära shampo från sverige nästan är slut.
Sen måste vi passa på att se Catching fire nu på lovet! Vill verkligen se den! Alla säger att den är jätte bra. 
Dagen efter thanksgiving (eller natten snarare) så är det black friday. Då är det sjukt stor rea i alla affärer och the mal är öppet till typ 4 på morgonen tror jag. Det kommer va så jävla mycket folk. Typ varenda människa är där och shoppar då. Så det ska bli kul, jag måste passa på att köpa allt jag behöver. Men ändå inte köpa för mycket bara för det är rea. Jag har sparat nästan alla mina födelsedagspengar och min månadspeng från förra månaden, så lite kan jag köpa iallafall :) 
Men sen så måste jag ha pengar till snow riders också som startar efter jul. Är så himla exited för det! Fick chase en att anmäla sig också. Han tjatar varje dag om hur exited han är. Tror inte katie (tjej från skolan) kommer anmäla sig, fast hon sa att hon ville det. pågrund av kostnaden tror jag. Alice har bestämt sig för att hon också vill det nu iallafall. Även fast hon aldrig åkt skidor eller snowboard. Chase har bara åkt snowboard en gång och slog sig jätte mycket, men han tycker ändå det är jätte kul haha. Så det ska bli jätte kul att börja med det. Det kommer va varje onsdag i 6 veckor. Ska se efter om jag kan börja dansa nån stans också. Skulle verkligen va jätte bra om jag kunde det, kommer va så himla dålig annars när jag börjar tvåan. Åå kankse inte har nämt att alice dansar också! Hon är jätte duktig, men hon slutade med det för ett år sen. Hon dansa bugg när hon va yngre och nu har hon dansat street. Vi håller på att öva på en dans inför talangtävlingen på våren haha. 
 
Och har glömt att säga tack för alla komentarer. Uppskattar det mycket, jätte kul att läsa! Jag svarade i början, men vet inte om ni fick mina svar efter som det går genom bloggen. Ser dom iallafall, så ni vet.  :D
KRAM! 
 
 

En kväll i Estacada

Publicerad 2013-11-10 06:00:56 i Allmänt,

Hejsan allihoppa! Tänkte jag skulle skriva ett litet inlägg. 

Igår var det torsdag och jag var ledig från skolan. Vi börjar inte fören på måndag villket är väldigt skönt. Jag sov ut till kl 10, sen så bara hängde jag på mitt rum, va inne på min kära dator (som har blivit extremt seg) :( ,strecha lyssna på musik, dansa haha försöker röra kroppen någorlunda när jag är hemma, eftersom jag är för lat för att gå ut och springa och det är så tråkigt utan musik och för att det inte finns mysiga vägar att springa på.

Kl 3 kom alice hit vi va här till runt kl 5 då vi gick ner till ett mysigt litet cafe dom har här i lilla Estacada. Vi försökte komma på nått vi kunde göra under kvällen, men det gick inte så bra. Vi prata om hur litet det är här och hur gärna vi skulle velat ha bott i portland eller nån annan stor stad, haha. Det finns verkligen ingeting att göra här om man inte har bil. Till närmaste lite större staden tar det typ 15 min med bil och till portland tar det runt 35 min. Så alice messa runt till några hon kände att hon kanske kunde fråga. Ja vet inte riktigt va folk gör, men det verkar som folk inte gör nånting här. Det är typ alldeles folk tomt om man går ner till centrumet här. Folk som har bil åker väll nån annan stans kanske. Men det verkar som dom flesta är hemma med deras familjer bara.  Vi gick iallafall  till en resturang och åt massa potatoskins med bacon, så gott! Medans vi klagade på hur feta vi har blivit.

Sen gick vi hem till mig och snappchatade med lite folk och skickade typ hundra snapchats. Sen spelade vi phase 10 när rachael hade kommit hem. Efter ett tag kom nåra killar utanför vårt hus och vi gick ut och pratade med dom och alice rachael och dom började sjunga och sjöng massa stämmor, va så himmla kul, känndes väldigt märkligt haha. Dom är nämligen alla i kören.Sen forsatte vi spela och gick sedan och la oss. Så så kan en ledig kväll se ut här. Väldigt exiting. 

På söndag ska vi kanske gå på bio. Vi vill ta bussen till portland någon dag. Men vi måste åka med rechael första gången har dom sagt, och hon jobbar typ hela tiden. Så jag vet inte när det blir. Sen måste jag göra klart nåra skoluppgifter innan tisdag också. Har tagit hem en måling som jag måste göra klart. Blev ändå rätt nöjd med vad jag gjort hittills eftersom jag aldrig har målat landskap förut tror jag, inte på ett anvancerat sätt i alla falll. Tycker det är väldigt kul och ska försöka forsätta med det när jag kommer hem :) Nu ska jag åka hem till Alice och se skräckfilm. Kram till alla där hemma <3



Halloween

Publicerad 2013-11-02 00:18:55 i Allmänt,

Hej! Idag är det fredag. Är hemma idag för vi är lediga. Ligger i sängen just nu och håller nästan på att somna, är så sjukt trött! Har somnat sent hela den är veckan, villket har lett till nåra missade klasser :/ upps hehe. Ska skärpa mig härdan efter!
Igår var det Halloween. Efter skolan åkte jag rachael och alice till freddys och köpte lite saker vi behövde för vår utklädnad :P Sen gjorde vi oss iordning och gick trick or treat. Väldigt speciellt att göra det här i usa. Är så sjukt många som går, fast inte så många i vår ålder dock, hehe... Men när vi gick upp på ett område där många lite rikare bor så var det jätte mycket folk, och alla hus var väldigt förberedda med godis.Dom han inte ens stänga dörren innan några andra kom och ville ha godis. Det är kul också för nästan varenda hus är dekorerad och ser väldigt läskig ut.
Sen när vi hade fått ihop till ett kilo godis var (jag vet!) så åkte vi hem för att äta alldeles för mycket! Jag gillar inte ens deras godis så mycket.
Sen kom Rachaels kompis Meranda med pizza som vi åt. och vi låg och kolla tv tills alice somna runt kl 12, då gick jag och alice upp till mitt rum för att gå och lägga oss. Det finns ett rum med en säng för alice, men det är inte så trevligt att sova där för hon får inga lakan för tror inte dom har fler. så vi sov i min lilla säng tillsamans. 
Jag tror jag ska fråga om vi kan åka till ikea, för jag vill ha en madrass till min säng, har bara själva sängen. och jag vill ha massa mer saker till mitt rum också. Sen så är det kul för dom har svensk mat m.m.
 
Idag väckte Rachael mig kl 10. Och halv 11 åkte vi för att äta suchi. Det var en sån där sushi ställe där dom har ett band med sushi som åker runt. Det var kul, har alltid villjat äta på ett sånt ställe. Sen åkte vi till en affär där dom har massor av blndade saker från olika länder.
Köppte en jätte fin å mysig filt, ballerina kakor, lexand knäckbröd , fin krisp, pocky, sån där fisk i tomatsås,daim, lindt mörk choklad och ett grovt bröd. 
 
Nu kommer jag nog somna snart, men när jag vaknar ska jag se till så vi kan åka och handla mat, eftersom det är väldigt tomt i skåpen. Vi åker typ bara och handlar mat en gång i veckan och varje gång måste jag fråga om vi kan köpa mat :/ irriterande. Mormorn frågade mig förut om renee lagade någon mat, då sa jag nej, och hon sa attt det är meningen att hon ska det. Nama och Papa pratar ofta om renee och att dom inte fattar varför hon tog en utbytes studet och att hon bara kollar tv m.m. Fast dom pratar skit om Rachael också, villket jag och alice är väldigt irriterande på. Han säger typ alltid Rachael tar dåliga beslut och pluggar inte med mer. Och Alice har sagt, sluta prata dåligt om rachael hela tiden. Och han säger alltid I love her like hell blabla bla. 
snark nu måste jag sluta innan jag somnar på datorn, god natt!
 
 

Om

Min profilbild

Hej, jag heter Ella och kommer vara utbytesstudent i Oregon Estacada 2013- 2014. Här kommer jag skriva om min resa :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela